Landin: Må være en god slutrundemålmand

- Jeg må være en god slutrundemålmand, konstaterer Bjerringbro-Silkeborg-keeperen efter sin superkamp mod Spanien

Sjældent har man set en dansk målmand stå på det niveau, Niklas Landin præsterede fredag aften, da Danmark spillede sig i VM-finalen i herrehåndbold ved at slå Spanien 28-24.

Og her er forklaringen på, at den unge keeper bare bliver bedre og bedre:

- Jeg må være en god slutrundemålmand. Sådan havde jeg det faktisk også som ungdomsmålmand. Jeg bliver ved med at arbejde med tingene, også selv om jeg måske ikke får den bedste start.

- Jeg havde det bare sådan i dag, at jeg ville give det alt for at holde hver eneste bold ude af målet, siger han.

Han havde i minutterne efter sejren svært ved at sætte ord på de følelser, der kørte rundt inde i hans krop. Jo, han kunne fortælle, at han var ret smadret i sine ben efter mange, mange kampe.

Men derudover var det ord som "overlykkelig" og "helt vildt", han brugte om sin sindstilstand.

- Jeg kan slet ikke beskrive mine følelser. Ingen af os havde drømt om det her, før vi tog af sted. Men vi ridder på en fantastisk bølge, siger målmanden, der netop på grund af denne bølge også tror på noget stort i finalen.

- Nogle af os vil selvfølgelig nok være lidt nervøse, for vi har aldrig prøvet det før, men vi kommer tilbage på vores hjemmebane i Malmø.

- Frankrig har vist, at holdet er verdens bedste, og de er stadig svag favoritter, men med vores sejrsstime og niveau lige nu, så er vi tættere på, mener Landin.

I kampen mod Spanien var han især imponeret over, at holdet håndterede situationen mod slutningen af kampen, hvor Spanien fik udlignet til 23-23.

- Jeg følte måske lidt spansk arrogance i kampen. Det var som om, at de hele tiden tænkte, at vi skal nok komme tilbage, og Sterbek skal nok tage de nødvendige bolde.

Sådan gik det ikke. Det var Landin, der tog alle de rigtige bolde fredag aften.