Brr! Landets koldeste temperatur målt i Tirstrup onsdag morgen

Der er målt minus 7,4 grader i Tirstrup nær Aarhus Lufthavn her til morgen

Foto: John Jensen

Som alle dem, der har bevæget sig ud af sengen her til morgen har opdaget, har det været en frysende kold morgen i Østjylland.

Faktisk så kold, at landets koldeste temperatur her til morgen er målt i det østjyske. Nærmere bestemt i Tirstrup tæt på Aarhus Lufthavn. Her er der målt minus 7,4 grader. 

Læs også Kong vinter får comeback

- Det er den laveste temperatur målt i landet i dag, siger den vagthavende meteorolog Thyge Rasmussen hos DMI til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge TV2 Vejret, er det den koldeste marts-morgen i fire år. Det er dog ikke usædvanligt, at temperaturen i marts kryber under frysepunktet.

- Marts er faktisk kun en halv grad varmere end december, så marts er nærmest en vintermåned, vi går bare og bilder os ind, at det er en forårsmåned. Første halvdel af marts er traditionelt vinterlig. Der er ikke noget unormalt i frostgrader på det her tidspunkt, siger Thyge Rasmussen. 

Læs også Slap af: Sådan holder du vejret under vand i minutvis

Så alle forårshungrende må væbne sig med tålmodighed – men efter at en front har passeret senere i dag, vil der alligevel komme noget mildere luft indover. 

- Der er en front, der skal passere med slud, sne eller regn og når den er passeret kommer der mildere luft. De næste dage er det slut med nattefrost, og det kan blive op til 10 grader, siger den vagthavende meteorolog. 

Arkivfoto fra en frossen Fussing Sø.  Foto: Ina Malchow Kihl-Plambek