Landets første eSports-uddannelse åbner alligevel ikke i år

Unge med hang til eSport må vente et år, før de kan prøve kræfter med uddannelsen

Game College i Grenaa havde åbnet op for, at elever allerede i år kunne starte på en hhx-uddannelse, hvor computerspil var en integreret del af forløbet, det ville være landets første af sin slags. Mangel på tilmeldinger har dog gjort, at uddannelsen er sat på hold til næste år. 

- Det var sværere end vi lige havde troet. Så kort før skolestart kunne folk ikke nå at lave deres valg om, så vi fik ikke nok tilmeldinger, siger innovationschef hos Viden Djurs, Søren Hoffmann Hansen. 

Læs også eSport: Spil dig til en studenterhue

Game College havde først planlagt, at uddannelsen skulle starte op næste år, men efter at have fået mange tilkendegivelser på, at folk gerne så uddannelsen tilbudt allerede fra i år, åbnede Game College op for tilmelding til uddannelsen allerede i 2016.  

Det viste sig dog, at tilkendegivelserne ikke blev omdannet til tilmeldinger, da kun ti personer havde tilmeldt sig uddannelsen, der skulle være startet op i dag, mandag, det var altså kun en tredjedel af de 30 pladser, der var ledig til uddannelsen. 

Læs også Brasiliansk fodboldlejr lærer unge spillere teknik

De ti elever har fået tilbudt at starte i andre klasser, hvor de vil få tilbudt noget ekstra undervisning i computerspil.

- Det tilbud har fire af de ti personer valgt at tage imod, siger Søren Hoffman Hansen. 

Hos Game College regner de med, at uddannelsen kan starte op i 2017, som det originalt var planlagt.