Landbrugselever bakterie-testes

De skal have styr på penicillinen

Genrebillede

Det giver stof til eftertanke og færre skud penicillin i stalden, når landbrugselever selv bliver testet for smitte med multiresistente bakterier. Det fortæller DR Østjylland. 

På Jordbrugets Uddannelsescenter i Vejlby bliver eleverne testet i forbindelse med undervisningen i brug af medicin i stalden, og det er en øjenåbner for landmandsspirerne.

- Jeg tror, at det er en rigtig god måde at gøre dem opmærksomme på, at deres omgang med medicin skal være rigtig god, siger Andreas Weber, der underviser de kommende landmænd.

- Og så kan de være med til at tage det med ud på deres arbejdspladser, så der kan komme mere fokus på det.  Oftest er der et par af eleverne på hvert hold, hvor prøverne viser, at de er bærere af de multiresistente bakterier.  Prøverne på eleverne tages som en del af et kursus, hvor de også lærer om korrekt brug af antibiotika.

Vil gerne testes
- Blandt eleverne er der faktisk flere, der ønsker at få testen gentaget efter noget tid, så de kan se, om de skulle være sluppet af med de frygtede bakterier igen, siger Andreas Weber.