Lam mishandlet til døde

Gerningsmænd smadrede overvågningskamera

01:44

1 af 2

Politiet leder efter en eller flere ukendte gerningsmænd, der i weekenden mishandlede to får til døde på produktionsskolen Mimers Brønd på Brusgaard syd for Randers.

De to lam blev søndag morgen fundet dræbt af et par elever, der mødte op på skolen. Det ene lam blødte ud af munden, mens det andet havde tydelige mærker efter at være blevet slået.

 

Prikket i det ene øje

Foruden de to dræbte lam er yderligere et lam blevet mishandlet. Lammet var bl.a. blevet prikket i det ene øje, men overlever.

- Det er rigtig, rigtig træls. Ikke mindst for eleverne. De har passet og plejet lammene og er derfor naturligt nok meget frustrerede og kede af det, der er sket, siger forstander Karen Plesner til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Vi har blandt andet en pige fra Aarhus, der har plejet et lam, som havde betændelse i den ene klov. Hun blev meget, meget ked af det, da hun fik at vide, at det var blevet dræbt.

Ødelagde et kamera

Ud over mishandlingen af de tre dyr stjal gerningsmændene en traktor og ødelagde et overvågningskamera.

Episoden er efterfølgende blevet meldt til politiet.

- Vi havde en lignende episode sidste år, hvor fire lam blev dræbt. Bagefter satte vi to overvågningskameraer op. Det har virket præventivt - altså indtil nu, siger Karen Plesner.

Se indslag om de mishandlede lam øverst i artiklen.