Lagerbrand er formentlig påsat

Natten til mandag har en stor brand hærget en lagerbygning ved det tidligere Tulip-slagteri i Brabrand ved Aarhus

En brand har natten til mandag hærget en stor lagerbygning på Høiriisgårdsvej i Brabrand, og den fik myndighederne til at advare borgerne i området til at holde sig indendørs på grund af stor røgudvikling.

Aarhus Brandvæsen har den seneste tid været kaldt ud til de tomme lagerbygninger på Høiriisgårdsvej 5 adskillige gange, og ifølge brandvæsnet tyder meget på, at nattens brand er påsat.

Flere brande på stedet

- Vi har den seneste halvanden måned været ude til 5-7 brande på stedet. Det har været i alt lige fra pavillonbygninger til skure, og i nat var det så en af de store lagerhaller, siger indsatsleder Bjørn Christensen fra Aarhus Brandvæsen.

Opdateret: Stor lagerbrand i Aarhus er nu slukket

Han og kollegaerne modtog anmeldelsen om branden klokken cirka 00.40 natten til mandag, og op mod 20 brandfolk har natten igennem kæmpet med at få styr på branden, der har raseret en lagerbygning på cirka 1.000 m2.

Formentlig påsat

- Der er nok ikke den store tvivl om, at de her brande er påsat. Der er ingen installationer derude, som er sluttet til, så der er ingen strøm i hallerne, så der kan ikke opstå brand på grund af det, når alt er koblet fra, siger Bjørn Christensen, der fortæller, at brandvæsnet bruger mange ressourcer på de nedlagte industribygninger i området.

Brand på tidligere Tulip-slagteri

- Branden kan være antændt ved et uheld eller forsætteligt. Men antændt på en eller anden måde er den formenligt, men vi ved ikke hvordan, siger indsatslederen, der fortæller, at unge og hjemløse holder til i de tomme bygninger, der indtil 2008 fungerede som slagteri.

Også hos Østjyllands Politi mistænker man branden for at være påsat.

- Der er ikke umiddelbart noget på stedet, der kan have antændt den, så nu skal vi undersøge brandårsagen for at finde ud af, om den er påsat, siger politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi.

Ingen personer kom til skade ved branden.

I videoen øverst på siden kan du se brandvæsnet arbejdet på stedet mandag morgen.

Har du oplysninger om branden - eller billeder fra stedet? Send en mail til redaktion@tv2oj.dk eller kontakt os via Facebook.

corona test

Næsthøjeste smittetal: Yderligere 1367 coronatilfælde i Danmark

Vangdalen Randers

Stribevis af småbrande: Beboere frygter det går galt

Breaking
corona test podning

Styrelse: Flere skal selvisoleres og testes efter tæt kontakt til smittet

Sigurd har siden april været igennem diverse undersøgelser for at få svar på, hvad han fejler

Hvad er der galt med min baby? Mor søger hjælp

Anne-Mette Jensen blev onsdag udsat for et tricktyveri

Anne-Mette udsat for tricktyv - men så tog en gruppe mænd affære

retten_i_randers_udefra_forfrafoto_stjyllands_politijpg.jpg

Tiltale: Tilbød at slette skattegæld - men det hele var bedrag