Læs-let om forskning hitter

Forlag topper bestsellerliste

Aarhus Universitetsforlag har succes med at sælge forskningsbøger i et let forståeligt sprog, der kan købes i boghandlerne for 30 kroner og i Netto for en 20'er. Det fortæller DR Østjylland.

Indtil nu har de to første bøger i serien Tænkepauser begge prøvet at toppe bestsellerlisten hos boghandlerne, og det glæder naturligvis forlagschef på Aarhus Universitetsforlag, Carsten Fenger-Grøndahl.

- Det, synes jeg, er virkelig flot, og det er jeg meget glad for. Det har jo betydet, at begge de to første bøger er røget ind på bestsellerlisten for fagbøger som nummer et, og det er første gang nogensinde, det er sket for et lille forlag som vores, der jo er vant til at udgive smalle akademiske titler, siger Carsten Fenger-Grøndahl.

De 60-sider tykke bøger spænder fra over alt fra kvantemekanik til medicin og idéhistorie, og de udkommer også som lydbøger og e-bøger.

Den første bog i serien, Hans-Jørgen Schanz': "Frihed", har nu solgt 2500 eksemplarer i boghandelen. Den næste, Jens Mogens Olesens: "Netværk", omkring 1500, og forlagschefen er glad for, at den ellers lidt svært tilgængelige forskning tilsyneladende alligevel har en læserskare.

- Vi har også fået positiv respons fra foredragene på bibliotekerne rundt omkring i landet, hvor man har kunnet møde de her forskere ansigt til ansigt og få den fortælling om et stykke forskning, som også er i bøgerne, siger Carsten Fenger-Grøndahl.