Lærervikar føler sig hængt ud

22-årig lærervikar føler sig hetzet, efter Århus kommune advarede 400 skole- og institutionsledere mod ham.

En 22-årig vikar føler sig hængt ud. Århus Kommune har anklaget ham for at have haft en "uprofessionel og grænseoverskridende kontakt til en elev". Men kommunen har aldrig hørt min forklaring, siger han til Århus Stiftstidende.

- Jeg er så vred over, at kommunens folk skriver, at jeg har udvist "grænseoverskridende adfærd". Folk skal ikke tro, at jeg har pædofile tilbøjeligheder. Det har jeg ikke!, siger lærervikaren.

Sagen drejer sig om, at han i sin fritid havde en SMS-korrespondance med en elev på den skole, hvor han var vikar, forklarer han. Han tilføjer, at der aldrig har været nogen form for fysisk kontakt mellem de to.

- Hun sendte en SMS til mig uden for arbejdstid. Og så skrev vi til hinanden flere gange i løbet af en times tid. Da overtrådte jeg kommunen regler. Den tolererer ikke, at lærere og elever SMS?er til hinanden, siger han.

Lærervikaren ønsker tidligst at stå frem, når kommunen senere på ugen er klar til at udlevere hans sagsmappe, så han kan se, hvad han er anklaget for.

Inden da ønsker han heller ikke i detaljer at give sin version af, hvad sagen drejer sig om - for eksempel hvad han skrev i SMS? erne til pigen.

Lærevikaren siger, at kommunen aldrig har hørt hans forklaring på forløbet:

- Jeg fik 10. juli et brev om, at jeg havde udvist "grænseoverskridende adfærd" over for en elev. Derefter ringede jeg både til Børn og Unge og til den pågældende skole for at få en forklaring, men uden at få et ordentligt svar.

Personalechef Lars Riise, Børn og Unge hos Århus Kommune er ikke enig::

- Han har i hvert fald haft lejlighed til at fremkomme med en forklaring, siger personalechefen.