Lærere protesterer mod skoleforlig

Århus og Randers er to af de fem byer der idag danner ramme om stormøder, hvor folkeskolelærerevil samles for at vise deres støtte til folkeskolen som den er idag.

Test, prøver og eksamner er ifølge folkeskolelærerne ikke vejen frem. De mener, januar måneds forlig mellem regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti trækker udviklingen den forkerte vej.

Lærerne vil idag marchere for at vise deres hyldest til folkeskolen som den er idag. Vi har i dag en folkeskole, der tilgodeser faglige færdigheder, og evnen til at bruge dem og formidle kreativt og mangfoldigt. En folkeskole hvor børnene lærer at tænke selvstændigt. Siger formanden for Århus Lærerforening Gordon Ørskov Madsen.

I Århus mødes lærerne på Klostertorv klokken 16.00. Her er Hr. Gade fra komikertruppen Cafe Kølbert konferencier, og der er musik fra blandt andet gruppen PS12, hvis sangerinde Ann-Mette Elten er blandt den gruppe af fremtrædende kultur- og erhvervspersonligheder, der vil blive udnævnt til ambassadører for folkeskolen på initiativ af Århus Lærerforening.