Lærere: Grim happening

Tager afstand fra grævling-protest

Der er ikke nogen af lærerne på Langå Skole, der har anbragt en død grævling foran skolen onsdag morgen. Det slår lærernes talsmand fast:

- Det er en grim happening. Jeg synes, det er meget usmageligt og meget uheldigt, siger lærer og arbejdsmiljørepræsentant på Langå Skole, Tim Hansen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Skolens lærere er torsdag formiddag på vej i bus til København for at deltage i en større demonstration.

Sætter lærere i iheldigt lys

- Jeg har spurgt rundt i bussen og jeg kan med hundrede procents sikkerhed sige, at det ikke er lærere på skolen, der står bag. Det må være nogen, der vil skade vores sag og sætte os i et uheldigt lys. Vi har været i konflikt i nogle uger nu og vores konflikt går ud på at demonstrere fredeligt, siger han

Han har ikke noget bud på, hvem der på en måde skulle være ude på at skade Langå-lærernes sag.

Skoleinspektør forundret

Skoleleder Arne Wang fra Langå Skole siger til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han er meget forundret over, at nogen har anbragt den døde grævling ved skolen og siger, at han ikke kan forestille sig, at det er nogen af lærerne på skolen, der står bag.

Grævlingen blev fundet med et gult banner rundt om hovedet, så det dækkede øjnene. På et stykke papir over grævlingen har nogen skrevet: "Knaldet ned af KL. Hvem bliver de næste?"

Lærer Tim Hansen forklarer, at lærerne har fået udleveret et lignende gult bånd i forbindelse med konflikten. Båndet markerer, at lærerne er lockoutet og det var meningen, at det skulle bindes om antennen på lærernes biler og lignende.

Det er muligt, at nogen har fundet et banner og anvendt det til den makabre protest, mener lærerrepræsentanten. Båndene har ligget rundt omkring og været let tilgængelige, forklarer han.