Lærere er blevet partiløse

Lockoutede skolelærere er vrede på regeringen

En større gruppe folkeskolelærere demonstrerede tidligere på måneden på Rådhuspladsen i Aarhus.

Enhedslisten eller Dansk Folkeparti? Eller en blank stemme?

Flere lærere kan ikke genkende den regering, de gav deres stemme ved folketingsvalget i 2011. De undsiger nu helt de tre regeringspartier, der ellers traditionelt er politisk hjemsted for landets lærere, skriver Berlingske.

En stor del af lærerne er blevet partiløse, eller også overvejer de at ty til de yderfløjspartier, der har bakket dem op i den verserende konflikt om arbejdstiden: Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Lærerne har nu været lockoutet i to uger, og frustrationerne er ved at brede sig.

Aarhus-formand: Tilliden er væk

Kredsformanden for lærerne i Aarhus, Søren Jordhøj Aakjær, fortæller, at medlemmerne ganske vist er i tvivl om, hvilket parti de skal støtte, men de er i hvert fald sikre på én ting: Det er hverken Socialdemokratiet, SF eller de Radikale.

- Tilliden til regeringen er fuldstændig væk. Det er helt utidig indblanding, at finansieringen af folkeskolereformen er afhængig af vores overenskomst, og vi kan slet ikke forstå, at det kan ske med denne regering, siger han.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten har i stedet vist sig som lærernes støtter under konflikten. Og både kredsformændene i Aarhus, København, Aalborg, Glostrup og på Frederiksberg melder om, at deres medlemmer overvejer at støtte netop de to partier, fordi der ikke er alternativer på midten.