Lærer svensk politi dialog

Vil også have dialogbetjente

Østjyllands Politi har stor succes med dialog-betjente i forbindelse med superligakampe. Så stor en succes at konceptet er begyndt at blive en eksportvare.

- Svenskerne vil gerne lære af vores koncept med at sende dialog-betjente til superliga-kampene. Derfor har de haft to kollegaer med os i dag i Randers, fortæller politiinspektør Bent Preben Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I dag tog Randers FC imod FCK. Derfor rykkede Østjyllands Politis dialogbetjente til banegården i Randers for at tage imod FCKs fans, følge dem til et værtshus og derefter til stadion. Og nu, hvor kampen er slut, følger betjentene dem tilbage til toget. På den måde sikrer politiet, at kampene bliver afviklet med mindst mulig ballade blandt de mange fans.

Se tv-udsendelse: Dialogpolitiet

- Vi har meget stor succes med konceptet og har været rundt i flere lande i Europa. Blandt andet England, Portugal og Bulgarien. Og svenskerne vil også gerne lære af vores koncept. De har nemlig udfordringer med fans til fodbold- og ishockeykampe, fortæller Bent Preben Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Bent Preben Nielsen har konceptet også haft stor økonomisk betydning.

- Fodboldkampe foregår jo typisk i weekenderne. Og det er dyrt at have mandskab på arbejde de dage. Men vores succes med dialogbetjentene betyder, at vi ikke har brug for så mange kollegaer til at løse opgaven, og det sparer masser af skattekroner, siger han.