Lærer overfaldet med kniv

38-årig elev på Århus Kommunes Erhvervstræningsskole, stak lærer i ryggen med kniv

En 38-årig elev på Århus Kommunes Erhvervstræningsskole gik mandag formiddag amok og stak sin lærer i ryggen med en kniv.

Den mandlige lærer, der er 54 år, sad ved sit skrivebord med ryggen til døren, da han pludselig mærkede et dunk i ryggen.

- Det var lidt hårdere end et kammeratligt dunk, og da han vender sig om, ser han den 38-årige elev stå lige over for ham med en cirka 20 centimeter lang køkkenkniv hævet over hovedet, oplyser kriminalinspektør Ole Madsen fra Århus Politi.

Eleven huggede ud efter læreren - mod hoved og bryst. Læreren greb fat om elevens håndled med den ene hånd, og med den anden greb han rundt om kniven. Han fik kniven vristet fra eleven, men skar sig temmelig meget i hånden.

Læreren blev med ambulance kørt til hospitalet, men meldes uden for livsfare. Knivstikket, der sad i ryggen mellem skulderbladene, viste sig at være tre til fem centimeter dybt.

Eleven og læreren har tilsyneladende ikke tidligere haft noget med hinanden at gøre på erhvervstræningscentret, og læreren kendte ikke eleven i forvejen.

Eleven blev efterfølgende anholdt. Han forventes fremstillet i grundlovsforhør tirsdag - sigtet for forsøg på manddrab. /ritzau/