Lærer nomineret til fornem pris

Vinderen afsløres i morgen

Når Danmarks bedste undervisningsmiddel bliver kåret i morgen, torsdag, er lærer Birte Ravn Østergaard fra Tradium Handelsgymnasiet i Randers blandt de tre nominerede for sit webbaserede undervisningsmiddel, Toolbox.

Skal vinderen af den fornemme pris, Undervisningsmiddelprisen 2011, være en digital udgivelse til med blandt andet PowerPoint-præsentationer, videoklip og interaktive quizzer?

Spørger man underviser Birte Ravn Østergaard fra Tradium Handelsgymnasiet på Rådmands Boulevard i Randers er svaret ja.

Birte Ravn Østergaard er nemlig blandt de tre nominerede til Undervisningsmiddelprisen 2011 for sit webbaserede undervisningsmiddel, Toolbox, til faget afsætning på hhx.

- Både mine engagerede elever og mine kolleger på Tradium Handelsgymnasiet har bidraget konstruktivt til udvikling af materialet og bakket op om websitet. Deres nytænkende forslag og sjove ideer har inspireret mig meget, og de har bestemt en del af æren for, at materialet har fået en nominering, siger underviser Birte Ravn Østergaard, Tradium Handelsgymnasiet.

Vinderen får 45.000 kroner

Undervisningsmiddelprisen markerer, at undervisningsmidlers kvalitet er vigtig for børns og unges uddannelse. Prisen er samtidig et kontant bidrag til et nyt undervisningsmiddel af bemærkelsesværdig høj kvalitet til folkeskolen, ungdoms- eller voksenuddannelserne. Prisen er samlet på 85.000 kroner, hvoraf 45.000 kroner går til vindermaterialet. 

I år er det er 16. gang, Undervisningsmiddelprisen uddeles. Det sker i morgen den 10. marts kl. 14.00 på Skolebogsmessen i Roskilde Kongres- og Idrætscenter, hvor undervisningsministeren afslører vinderen.