Lægehelikopter måtte "nødlande"

Ikke plads til behandling af hjertestop i helikopteren

Den nye lægehelikopter måtte i sidste uge ekstraordinært lande på vej fra en trafikulykke i Vestjylland til Aarhus.

Den ekstraordinære landing fandt sted ved Hammel, fordi patienten havde fået hjertestop, oplyser Beredskabsinfo.dk. Patienten blev derfra transporteret i ambulance til hospital i Randers.

Region Midtjylland bekræfter overfor Beredskabsinfo.dk, at flyvningen har fundet sted, men ønsker ikke at oplyse detaljer.

Men udformningen af lægehelikopteren betyder, at den i visse tilfælde må afbryde patienttransporten og "nødlande", så den videre transport kan ske med ambulance.

Helikopteren er nemlig indrettet, så lægen sidder bagest og ambulancebehandleren sidder forrest sammen med piloten. Hvis patientens tilstand forværres så meget, at lægen har brug for ambulancebehandlerens assistance - f.eks ved hjertestop - må helikopteren lande .

Der har foreløbig været 20 flyvninger med tilskadekomne eller syge i Region Midtjylland, mens den ifølge Beredskabsinfo.dk endnu ikke har været i akut brug i Region Nordjylland.

Anvendelsen af helikopteren besværliggøres af, at der flere steder ikke er landingspladser umiddelbart ved siden af hospitalerne, så det sidste stykke vej må tilbagelægges i ambulance