Læge overså hjernesvulst

Får nu hård kritik af Disciplinærnævn

En østjysk kvinde gik med en hjernesvulst i flere måneder, uden at hendes praktiserende læge fik mistanke om det. Og nu får lægen hård kritik af Sundhedsvæsnets Disciplinærnævn. Det fortæller DR Østjylland.

Kvinden gik til sin læge i februar 2011, fordi hun i flere uger havde været svimmel. Lægen gav hende medicin mod forhøjet blodtryk og sendte hende til fysioterapeut, fordi hun også havde hovedpine.

Det var helt i orden, mener disciplinærnævnet, men behandlingen gik galt, da hendes symptomer ikke holdt op, og lægen 2 måneder senere kunne konstatere, at kvinden havde tabt 6-7 kilo.

Lægen gav hende medicin mod nedsat stofskifte, selv om man ikke taber sig af nedsat stofskifte - tværtimod tager man på. Efter endnu en måned kunne lægen se, at kvinden havde tabt sig 17 kilo, og en uge efter kunne kvinden nu fortælle, at hun havde problemer med at se.

Først i juni blev hun henvist til en neurolog, der sendte hende til MR-scanning, som afslørede en svulst, der var så stor, at det var nødvendigt at operere kvinden.

Disciplinærnævnet mener, at lægen meget tidligere i forløbet burde have fået mistanke om en hjernesvulst.

Konklusionen er, at lægen har handlet væsentligt under normen for almindelig anerkendt faglig standard. Og nævnet har indskærpet overfor ham, at han skal udvise større omhu i sit fremtidige virke, fortæller DR Østjylland.

Kritikken er så alvorlig, at lægens navn er offentliggjort på Patientombuddets hjemmeside.