Lad festen begynde!

Verdensberømt kunstner fylder 100 år

02:17

1 af 2

Den 3. marts 1914 kom en lille dreng til verden, som skulle vise sig at blive en stor kunstner.

I morgen er det lige præcis 100 år siden, Asger Jorn blev født, og det bliver fejret for fulde drøn i Silkeborg, hvor den verdensberømte kunstner tilbragte en stor del af sit liv.

For Museum Jorn i Silkeborg har planlægningen af fødselsdagsfejringen været undervejs i flere år. Udstillingen "Jorn Expo" er netop åbnet i denne weekend. En udstilling, som museet betegner som sin største til dato.

Museet viser med 500 værker historien om Asger Jorn. 135 af værkerne er hentet hjem fra ind- og udland. På få dage har mere end 1.000 besøgende lagt vejen forbi udstillingen:

- Det er jo fantastisk, når man har arbejdet længe på en ting, at det så bliver godt modtaget. Det er jo godt begyndt, så nu håber vi bare, at folk kommer strømmende til. Det forjtener udstillingen, synes vi også selv, siger museumsdirektør Jacob Thage til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Fejrer Jorn i fire dage

I dag tog flere borgere også forskud på festen på Torvet i Silkeborg, som bød på aktiviteter for store og små.

Her havde Museum Jorn blandt andet arrangeret et lykkehjul, hvor der var mulighed for at vinde præmier.

Den utraditionelle markedsføring skulle være med til at få museet i øjenhøjde med borgerne. Det samme, som kunstneren selv, Asger Jorn, var god til:

- Vi vil gerne fortælle, at de ting, vi laver, ikke nødvendigvis er for højtuddannede. Det er virkeligheden for alle mennesker. Derfor går vi ud på Torvet med Jorns lykkehjul for at invitere folk indenfor, siger museumsdirektør Jacob Thage til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Asger Jorn blev 59 år gammel. Han døde den 1. maj 1973.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.