Kvinder udsat for tricktyverier

Formentlig de samme gerningsmænd

Foto: Colourbox

Det lykkedes i går for en gruppe udenlandske tricktyve at stjæle smykker fra to aarhusianske kvinder på åben gade.

Ifølge Østjyllands Politi fandt det første tyveri sted på St. Blichers Vej i Åbyhøj, hvor en 88-årig kvinde ved middagstid fik stjålet et guldarmbånd.

Kvinden luftede sin hund, da en bil standsede op. En kvindelig passager spurgte den 88-årige om vej til sygehuset samtidig med, at hun berørte den ældre kvinde på armen.

Den 88-årige fik en guldkæde som tak for hjælpen. Da hun kom hjem opdagede hun til gengæld, at hun manglede et guldarmbånd.

33-årig mistede en halskæde

Mindre end en time senere mistede en 33-årig kvinde på nogenlunde samme måde en guldkæde på Åbyhøjvej ikke langt derfra.

Den 33-årige kvinde blev kontaktet af en anden kvinde, der var passager i en bil. Den fremmede kvinde spurgte om vej til sygehuset, hvorefter hun lagde en halskæde om halsen på den 33-årige.

Den 33-årige afslog tilbuddet, men opdagede senere, at hendes egen guldkæde var væk.

- Tricktyvene anvendte næsten samme fremgangsmåde. Det er derfor sandsynligt, at det er de samme personer, der står bag, siger vagtchef Per Bennekov fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kvinden i bilen er mellemøstlig af udseende og 30-35 år gammel. Hun er spinkel af kropsbygning, har brun hudfarve og har langt sort hår. Hun bar en "indisk" rød plet i panden og talte dansk med accent.