Kvinder elsker stadig sko

Kvinder vil have nye sko på trods af krisen. Men de skal være billige

Myten om, at kvinder elsker sko, står ikke for fald. Men en anden om, at de skal være dyre, gør. Faktisk vil kvinder hellere have flere par sko end et par enkelte dyre.

Tre ud af fire kvinder bruger under 3000 kroner om året på sko og støvler. Og pengene bliver ikke brugt til et enkelt par. Nej, de kan få op til fem par sko og støvler til den pris. Det viser en undersøgelse fra den tyske sko-detailhandel Deichmann.

Det er Interresearch, der har lavet undersøgelse blandt 1300 kvinder - og 25 procent bruger faktisk under 1000 kroner årligt på fodtøj. Halvdelen bruger mellem 1000-3000 kroner - og hele 85 procent af de adspurgte køber op til fem par sko og støvler.

- Finanskrisen har ændret vores forbrugsvaner. Forbrugerne går tydeligvis efter at få tingene billigere eller få mere værdi for pengene, siger chefkonsulent Flemming Birch fra Retail Institute Scandinavia.

- Det helt eksklusive segment trives også, mens midtermarkedet har det mere vanskeligt. Sådan fortsætter det sikkert også i 2011, hvor vi fortsat vil være forsigtige, når vi shopper, vurderer han.

Men selv om sko og støvler ikke behøver koste en bondegård, er de stadig moderne. To tredjedele af kvinderne lader sig nemlig inspirere af de nyeste modetrends.