Kvindehuset tilbereder lokale råvarer i mellemøstlig stil
Det er både lokalt og globalt, når man i Kvindehuset i Aarhus har sommergilde, og inviterer folk til madskole
Der bliver serveret lokale råvarer tilberedt efter mellemøstlige traditioner, når der mandag aften er madskole og sommergilde i Kvindehuset i Aarhus.
Smag på Aarhus er sammen med Kvindehuset og Fællesgartneriet bag aftens arrangement, hvor man kan være med til at lave maden, og lure de tricks, som skal til for at krydre maden.
- Det er en kultur, som vi kan lære en masse af. Både i forhold til madkultur, men også hvordan krydrer man sin mad, hvordan bruger man råvarerne. I det hele taget, hvordan leger man noget mere i sit køkken derhjemme, siger Ursula Maria Meander Bjerggaard, der er måltidssnedker og projektmedarbejder i Smag på Aarhus.
Kvindehuset i Aarhus er et mødested og aktivitetscenter for minoritetskvinder, og her kommer der rigtig mange kvinder fra Mellemøsten.
Men ved aftens gilde håber man, at alle mulige kigger forbi til en bid mad.
- Vi håber på, der kommer mange, som ikke normalt bruger Kvindehuset. Vi håber, at det er naboer til Kvindehuset, og alle mulige andre folk fra Aarhus, siger Ursula Maria Meander Bjerggaard.
Alle råvarerne til aftens sommergilde er dyrket af såkaldte bybønder i havefællesskabet Fællesgartneriet i Brabrand.