Kuvøsebørn i trængsel

Utidssvarende forhold på Aarhus Universitetshospital

Forholdene for kuvøsebørn på Aarhus Universitetshospital er utidssvarende. Børnene ligger tæt, og der er ikke plads til, at de alle kan have deres forældre hos sig hele tiden.  I de seneste måneder har det på grund af pladsmangel også været nødvendigt at sende nogle kuvøsebørn ud på landevejene til Herning, Randers og Viborg. Det oplyser DR Østjylland.

- Fagligt er det forsvarligt at transportere dem, men jeg har det ikke godt som læge og menneske med at være nødt til at flytte børnene, siger overlæge Gitte Esberg.  Afdelingen er beregnet til 18 børn, men den har prøvet at være helt oppe på 25 børn i år.

- Jeg var dybt berørt af det, ked af det, frustreret og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre, for vi er afhængige af at være på afdelingen, forklarer Trine Olsen fra Hou, som har været indlagt med sønnen Niels.

Trine Olsen har klaget til sygehuset, og det samme har Katrine Gilberg fra Viby, som har været indlagt med sønnen Victor.

- Vi oplevede, at der var for mange kuvøser inde på stuen, så vi ikke kunne få en stol ind og dermed ikke få Victor ud. Jeg må indrømme, at jeg en dag brød sammen i sådan en situation, forklarer Katrine Gilberg.

Hos Aarhus Universitetshospitals ledelse beklager centerchef for mor-barn området Kristjar Skajaa, situationen.

- Der er snævre og utidssvarende fysiske forhold på afdelingen. Vi bliver nødt til at få gjort noget ved det. Vi opretter nu en sag på det, og jeg vil presse på for, at det sker så hurtigt som muligt, siger Kristjar Skajaa.

Fra oktober bliver problemerne endnu mere presserende, fordi for tidligt fødte børn fra Horsens og Hedensted skal indlægges på Skejby og ikke længere i Randers. Det er en del af regionens spareplan.