Kurven knækket: Lille fald i kvote 2-ansøgere i Aarhus

Tallene for, hvor mange der søgte kvote 2 hos VIAs uddannelser i Østjylland samt Erhvervsakademi Aarhus er landet

Foto: Pressefoto/Erhvervsakademi Aarhus

I dag udløb fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2.

På Erhvervsakademiet i Aarhus benyttede 2.688 mennesker den mulighed. Det svarer til en tilbagegang på 1,7 procent i forhold til sidste år. Det er første gang siden 2010, at Erhvervsakademi Aarhus har færre kvote 2-søgere end året før. 

Erhvervsakademi Aarhus lægger dog fokus et andet sted. Nemlig på at der er tale om en stigning på 5,5 procent i antallet af førsteprioritetssøgere sammenlignet med sidste år. 

 

De 2.688 ansøgere svarer cirka til ansøgertallet i 2015. 

Uddannelser som markedsføringsøkonom, datamatiker og professionsbachelor i økonomi og it har oplevet et stigende ansøgertal.

Læs også Erhvervsakademi Aarhus får flere på vinterstart

- Det er positivt, at vi formår at fastholde vores store ansøgertal. Siden vores etablering og frem til 2016 har vi oplevet en uafbrudt og konstant ansøgerfremgang. Den store søgning tyder på, at vi på erhvervsakademiet gør det rigtige, når vi kobler teori med praksis og uddanner unge til ansættelse i primært det private arbejdsmarked, siger rektor Christian Mathiasen i en pressemeddelelse.

Hos VIA er der stort set ingen ændring i det samlede antal ansøgninger for afdelingerne i Østjylland - men i flere af de store byer, er der sket et fald.

Faldet gælder dog ikke i Horsens. 2.288 søgte ind på VIA i Horsens – det svarer til en stigning på 8,2 procent. 790 af dem havde VIA i Horsens som førsteprioritet - ligeledes en stigning på 8,2 procent. 

Læs også Populære seminarier: Flere unge vil være folkeskolelærer

I Randers er der 8,5 procent færre ansøgninger til VIA – nu er tallet 1.038. Også førsteprioritetssøgere er der færre af – 7,7 procent færre, så der i år var 336.

VIA i Silkeborg har oplevet en lille stigning i begge statistikker. 882 er søgt ind på kvote 2, det er 4,5 procent flere end sidste år. 175 havde VIA i Silkeborg som førsteprioritet – det er 2,9 procent flere end sidste år.

Det er VIA i Aarhus, der får flest ansøgninger af VIAs uddannelsesinstitutioner i Østjylland. Her er 6.301 søgt ind mod 6.427 året før. Det er et fald på to procent. 2.987 havde VIA i Aarhus som førsteprioritet – det er blot 0,6 procent fra sidste års tal på 3.006.

Læs også VIA sætter rekord for ottende år i træk

Aarhus-tallene er trods et mindre fald fuldt tilfredsstillende, siger prorektor Peter Friese i en pressemeddelelse. Det på trods af, at det er første gang i otte år, at VIA ikke sætter rekord i antallet af ansøgere. 

- Vi vil i VIA selvfølgelig gerne have flest mulige kvalificerede ansøgere til vores uddannelser. Men det afgørende er, at der stadig er rigtig mange unge, der søger ind – endda flere, end vi har mulighed for at optage. Vi forventer derfor, at der igen i år vil blive fyldt op på de fleste af vores uddannelser i Aarhus, siger Peter Friese. 

Østjyllands største uddannelsesinstitution, Aarhus Universitet, fremlægger først tallene på fredag, fordi arbejdet med at kontrollere og samle tallene sammen endnu ikke er afsluttet. Det oplyser kommunikationschef Anders Correll til TV 2 | ØSTJYLLAND.