Kurt W.: Han var en hellig kriger

Øksemanden ville slå mig ihjel, sagde Kurt Westergaard torsdag i retten

Muhammedtegner Kurt Westergaard siger i Vestre Landsret, at han mener, det var en religiøs vanvittig, hellig kriger, der angreb ham i rækkehuset i Viby.

Tegneren blev torsdag ført ind i Vestre Landsret ledsaget af tre PET-sikkerhedsfolk. Han brugte omkring 15 minutter til at gentage og udbygge sin forklaring fra byretten om de dramatiske minutter, da øksemanden brød ind.

Den 29-årige dømte somalier har fået ni års fængsel, men kræves nu idømt en hårdere straf.

Kurt Westergaard siger på anklagerens spørgsmål om angrebet om aftenen 1. januar 2010:

- Det var jo rædselsfuldt.

Erkender angrebet
Den somaliske øksemand har erkendt at have gennemført angrebet, men nægter manddrab og terror.

Han smadrede en del af Kurt Westergaards indbo, computer og billeder på væggen, mens tegneren forskansede sig i husets sikringsrum og tryglede om politiassistance.

- Han begyndte at smadre ting, da han fandt ud af, at han ikke kunne gennemføre sit morderiske forehavende, siger Kurt Westergaard og fortsætter:

- Det var ikke et banalt indbrudstyveri. Det var jeg straks klar over.

Kurt Westergaard havde fulgt PET's anvisninger om, at hvis der skete noget uventet, så skulle han straks søge mod sikringsrummet og tilkalde hjælp.

Det gjorde han, da han var på vej tilbage til stuen efter et toiletbesøg og hørte øksehuggene mod terrassedøren. Han lod en fem-årig pige, som han passede, blive i stuen.

Under økseangrebet sad hun i sofaen med benet i gips efter et uheld ved skiløb. Pigen er datter til nære venner til Kurt Westergaard, som passede hende, mens forældrene var i biografen.

- Jeg græd, fordi jeg var bange, forklarede pigen på en videoafhøring, der blev afspillet i retten torsdag.

Hun opfattede den mørke mand, der brød ind og smadrede ruderne, som en tyveknægt.