Kunstnere mod sygdomme

Kæmper mod ebola, AIDS og tuberkulose

02:10

En forfatter, et rockorkester og en billedkunstner - alle fra Østjylland - har besluttet sig for at støtte kampen mod tre af de mest fremtrædende infektionssygdomme i verden lige nu: Ebola, AIDS og tuberkulose.

Det aarhusianske band Queen Machine vil nemlig støtte AIDS-fondet og har brugt efteråret på at samle penge ind til det.

Samtidig har læge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitet Sanne Jespersen, der i det forgange år var i Afrika for at behandle ebola-patienter, skrevet en bog om sine oplevelser:

- Mit bidrag er, at hele mit forfatterhonorar for bogen, det vil jeg give til Læger Uden Grænser, fortæller Sanne Jespersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sidst men ikke mindst donerer også kunstmaler Lone Luna Vestergaard et af sine malerier, til kampen mod tuberkulose.

Støtten til kampen mod de tre sygdomme glæder overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital Lars Østergaard:

- Det er de tre sygdomme, som betyder mest på verdensplan - både med hensyn til antallet af dem, der bliver syge, men også med hensyn til, hvor mange, der dør af dem, siger han.

Du kan også støtte

Hvis man også ønsker at støtte AIDS-fondet, kan man til Queen Machines koncerter lægge et beløb, som man selv finder passende for deres live-CD fra Skanderborg 2012.

Vil man støtte Læger Uden Grænser, kan Sanne Jespersens bog "Ebola-lægens dagbog" købes i alle Aarhusianske boghandler, eller på gucca.dk eller mediart.dk.

Lone Luna Vestergaards maleri, der støtter kampen mod tuberkulose, kommer på auktion - hvor og hvornår er dog endnu ikke afgjort.