Kunstnere i åben tissestrid

En østjysk kunstner beskylder den kendte kunstner Olafur Eliasson for at have tisset i kunstværk. Hør interview med Uwe Max Jensen.

Anklagen går på at Olafur Eliasson skulle have tisset i et af Uwe Max Jensens kunstværker.

Det skulle være sket på Randers Kunstmuseum. Tilsyneladende som straf for at Uwe Max Jensen i 2005 tissede i et af Olafur Elliassons kunstværker på Aros.

Nederst på denne side er et link til et lydklip med Uwe Max Jensen.

<B>Skulle være sket på Randers Kunstmuseum</B>
Uwe Max Jensen påstår at den islandske kunstner efterlod en urinbeholder og et underskrevet brev ved kunstværket på Randers Kunstmuseet.

Men måske er der i stedet tale om et mediestunt fra Uwe Max Jensens side.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fundet en urinflaske hvorpå der sidder en maskinskrevet seddel. På den står O. Eliasson. Det fortæller Lise Jeppesen, museumsinspektør ved Randers Kunstmuseum i dag til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Lise Jeppesen vil dog ikke bekræfte, at hun eller museets vagter og kustoder på noget tidspunkt har set hverken brev eller Olafur Eliasson på kunstmuseet.

Uwe Max Jensen håber nu på, at der er noget om snakken.

- Hvis han har tisset på et af mine kunstværker, er det da fantastisk for så stiger det helt sikkert i værdi, fortæller han til TV 2 | ØSTJYLLAND. Han afviser dog at der er tale om et mediestunt, og forslår at der tages DNA-prøver af urinen i beholderen.