Kun tre vil læse til VVS'er

Meget få vælger at uddanne sig til VVS-installatør. Kun tre har søgt ind på uddannelsen i Hadsten

Fra studiemiljøet på Energiteknologuddannelsen i Hadsten. Foto: Erhvervsakademi Dania

Knap er fem VVS-installatører blevet færdige ved Erhvervsakademi Dania i Hadsten i sidste uge før de blev headhuntet til jobs.

Det samme vil med sandsynlighed ske for de tre, der har søgt ind på erhversuddannelsen i Hadsten som starter efter sommer. Branchen hungrer nemlig efter de nyuddannede kræfter.

I alt har kun otte personer søgt ind på uddannelsen i Jylland, som ligger i Hadsten og Herning.

- Det er problematisk hvis ikke nok uddanner sig. Virksomhederne står med et behov. Vi har jævnligt virksomheder der ringer ind og efterspørger nogle af de kompetencer vi uddanner, siger campuschef ved Dania Hadsten, Eva Lund, til tv2oj.dk.

Et samfundsmæssigt problem

Derfor mener hun, at det er bekymrende, at kun otte har ansøgt om at læse på den videregående uddannelse i hele Jylland, hvor det nuværende ansøgertal ligger på tre mand i Hadsten. Ideelt ville tallet ligge på 10 personer på et hold, mener hun.

- Helt egoistisk handler det selvfølgelig om økonomi, det er svært at få til at hænge sammen, men det bliver også et samfundsmæssigt problem, hvis ikke der er nok VVS'ere til at dække behovet, det er et langt større problem end det økonomiske, siger Eva Lund.

Mens der kun er 8 der har søgt ind på uddannelserne i Jylland, så er der 16 ansøgere i Odense og 29 i København.

Lige nu kommer 100 procent af alle VVS-installatører fra Dania i job efter endt uddannelse.