Kun to priser til Aarhus

Filmbyen stolt af Roberter, men...

Det aarhusianske filmmiljø hentede to priser ved søndagens Robert-fest i København. Og det er Carsten Holst, Leder af Filmby Aarhus,  stolt over - selvom han da gerne havde set, at det var gået endnu bedre.

- Vi ville gerne have haft nogle flere priser, men aarhusiansk film har med de to priser repræsenteret sig flot og vist, at vi er på vej.

- Jeg er super stolt over, at så mange aarhusianske film blev nomineret i så mange kategorier helt fra talenterne i super 8-klassen, over kortfilm og dokumentarer til de helt store spillefilm. Det viser, at vi kan nogle ting i Østjylland.

- Konkurrencen har været fantastisk hård i år med Oscarnominerede danske film af international klasse. Der har været stærke præstationer hele vejen rundt. Alene det at være med på det her internationale niveau er flot.

Den ene østjyske Robert gik til skuespilleren Helle Fagralid, som spiller hovedrollen i den aarhusianske instruktør Nils Malmros' film Sorg og glæde.

Se: Robert til Malmros-film

- Helle Fagralid spiller helt fantastisk i en utrolig svær rolle. Det er stor, stor filmkunst, som jeg ser det. Og Nils Malmros har også en stor ære i instruktionen af hende, siger Carsten Holst.

Den anden Robert gik til komedien Alle for to, som er produceret af aarhusianske Radiator Film og aarhusiansk fødte Ronnie Fridthjof som har filmværksteder i både Aarhus og København.

Filmen vandt publikumsprisen for bedste komedie.

- Uden publikum er der intet filmmiljø så det er en stor anerkendelse at vinde publikumsprisen, siger Carsten Holst.

Robertpriserne uddeles af de danske filmarbejdere i Danmarks Film Akademi. I næste uge uddeles årets Bodil-priser, som er anmeldernes prisuddeling. Og her bliver det spændende at se, om der er nogle forskydninger i priserne i forhold til Robert-uddelingen med nye priser til aarhusiansk film, fortæller Carsten Holst.

Se alle årets Robert-vindere på Filmakademiets hjemmeside.