Kun to medarbejdere flytter med museum til Gl. Estrup

Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum flytter næste år fra Hørsholm til Djursland, men kun en vagt og en studentermedhjælper kommer med

Mange statslige arbejdspladser flytter i disse tider fra Sjælland til Jylland, men langt fra alle medarbejdere er med på den idé. Det må de også sande på Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum, der lige nu er placeret i Hørsholm nord for København. Fra næste år hedder beliggenheden Gl. Estrup på Djursland, men kun to medarbejdere flytter med.

Det drejer sig om en studentermedhjælper og en vagt – resten af staben på 22 mand ønsker ikke at forlade det sjællandske.

- De sidste medarbejdere skulle give en melding på, om de vil flytte med her sidst i november, og status er nu, at to ønsker at flytte med til Gl. Estrup. Alle skal dog være med til at bygge det nye museum op, indtil de stopper i 2018 – der kommer de så rent fysisk til stadig at befinde sig i Nordsjælland, siger museumsdirektør Peter Bavnshøj til tv2oj.dk.

02:26

Allerede i begyndelsen af året blev forberedelserne til flytningen sat i gang. 

Luk video

Han var tidligere direktør for Landsbrugsmuseet på Gl. Estrup, men får nu også titlen som direktør for Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum. Den første store udfordring forventer han selv kommer til sommeren 2018.

- Her stopper de medarbejdere, som ikke ønsker at rejse med til Jylland. Til den tid skal jeg ud at finde folk til stillinger, der svarer til 12-13 årsværk. Det vigtigste bliver, at vi ikke mister viden, siger Peter Bavnshøj.

Læs også Halvdelen vil ikke rykke med DR-redaktioner til Jylland

Den viden, som personalet i Hørsholm besidder, skal det kommende halvandet år forsøges overdraget, og så er direktøren fortrøstningsfuld i forhold til at finde nye dygtige folk.

- Det bliver ikke umuligt – vi har også velkvalificerede folk her i Østjylland. Det overrasker mig ikke, at vi står i den her situation. Jeg kan jo godt sætte mig ind i, at det er en stor beslutning at flytte fra netværk, familie og venner, siger Peter Bavnshøj.

03:46

Det vakte vrede i Nordsjælland, da nyheden om flytningen kom. Se mere i indslaget her. 

Luk video