Kun anklageren er tilfreds med dommen

Der var stor forskel på, hvordan anklager og forsvarer reagerede på dagens dom i den tragiske fyrværkeri-sag fra Assens og Mariager

05:03

1 af 2

I dag faldt der dom i sagen mod en fyrværkerisælger, hvis krysantemumbomber kostede tre mennesker fra Assens og Mariager livet forrige nytårsaften. Han får seks måneders fængsel for uagtsomt manddrab.

- Jeg er tilfreds med, at han bliver dømt efter anklageskriftet i alle fem forhold, siger specialanklager Karina Skou efter domsafsigelsen.

Hun fortæller, at det har været en meget speciel sag, da man ikke tidligere har dømt en person for at sælge en genstand, der så sidenhen resulterer i en ulykke.

Fyrværkeri-tragedie: Mand får seks måneders fængsel

- Det er første dom på området, så den kigger man sikkert på fremover, forklarer anklageren.

Samtidig pointerer Karina Skou dog, at man fra anklagemyndighedens side ikke blot tog sagen op for at prøve den af.

- Vi rejser kun tiltale, fordi vi mener, at der er grundlag for en dom, slår hun fast.

Overrasket over dommen

I den anden lejr hos forsvareren Rasmus Amandusson var der anderledes bekymrede miner efter dommen. Allerede på forhånd lød der skepsis fra hans side over selve anklagerne mod den tiltalte.

- Jeg er overrasket over dommen, men må jo tage den til efterretning. Fremover skal man være meget varsom med, hvad man overleverer til andre, for i sidste ende kan man blive stillet til ansvar for det, siger han med henvisning til dagens afgørelse.

Storebror: Bombe dræbte min lillebror

Forsvareren gik efter kun at få sin klient dømt for overtrædelser af fyrværkeriloven, men det lykkes altså ikke. Derfor valgte han da også at anke dommen.

- Jeg har det skidt på min klients vegne, for nu skal han vente på en afgørelse igen. Udover at der igen bliver rippet op i nogle ubehagelige oplevelser, skal han også frygte for et stort erstatningskrav, der kan være livsøkonomisk ødelæggende, forklarer Rasmus Amandusson.

Du kan høre interviews med forsvarer og anklager øverst i artiklen.