Kultur-direktør afsløret

Gitte Just bliver programdirektør for Kulturhovedstad 2017

50-årige Gitte Just bliver programdirektør for den Europæiske Kulturhovedstad 2017.

Den nuværende direktør i Danish Design Association får ansvaret for at designe den overordnede programlinje i det omfattende kulturhovedstadsprogram. 

Det blev torsdag afsløret på et pressemøde i kulturhovedstadens glascontainer, der for tiden er placeret på Tangkrogen i Aarhus i anledning af udstillingen Sculpture by the Sea. 

- Gitte Just har det miks af viden og erfaring indenfor en række områder af kulturen, som gør hende til den helt rigtige person som programdirektør for kulturhovedstaden. Hun har et stort netværk pga. sine mange år i kulturbranchen og kombineret med hendes internationale udsyn har hun et super godt udgangspunkt til opgaven, siger borgmester Jacob Bundsgaard, der er formand for Fonden Aarhus 2017.

Gitte Just skal som programdirektør lægge den overordnede linje i det samlede program med udgangspunkt i de visioner og temaet "rethink", som ligger til grund for udvælgelsen af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Skal sikre en rød tråd

Det bliver hendes opgave at sikre en rød tråd gennem de flere end 300 begivenheder og events, der kommer til at præge Aarhus og de øvrige kommuner i regionen i 2017.

- De europæiske lande er knyttet sammen af stærke kulturelle og politiske bånd og har mere end nogensinde brug for sammen at fastholde og udvikle positionen som et af verdens kulturelle omdrejningspunkter. Derfor er det essentielt at Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017 bruges til at styrke den europæiske mangfoldighed og lægge spor ud til tættere kulturelle, erhvervs- og uddannelsesmæssige samarbejder, siger den kommende programdirektør Gitte Just.

Gitte Just har tidligere været projektchef i Kulturby 96, og var en stor del af Københavns rivende kulturelle udvikling i perioden. Hun tiltræder som programdirektør den 1. september.