Kuk i kompasset: Vildfaren stork kommer fra Polen

Det er en polsk stork, der har forvildet sig til vinterkolde Danmark

02:46

1 af 2

Den stork, der i øjeblikket flyver lidt småforvirret rundt på en mark nær Viby ved Aarhus, er ikke fra Danmark, som det ellers først var antaget.

Derimod kommer den hele vejen fra Polen.

- Den her har kuk i kompasset. Den er også set i Vestsverige og i Norge - og storken når næsten aldrig frem til Norge, siger ornitolog Hans Skov fra Dansk Ornitologisk Forening til tv2oj.dk.

Vinterhjælp til stork: Den kan overleve, hvis den får mad nok

Det kan han se på et ringnummer på fuglens ben, som er registreret til Gdansk. Storken kommer helt præcist fra Masurien i Polen.

- Jeg tror, den bliver, hvor den er nu, fordi der bliver lagt foder, siger Hans Skov.

Video: Stork spankulerer rundt og spiser sandwich nær Aarhus

Fuglen er meget tam, og det gav Hans Skov en idé om, at den måske havde været i kontakt med mennesker før - og det havde han ret i.

- Den har været i pleje og er siden sluppet løs, så den har vænnet sig til mennesker og er derfor ikke så sky, som de ellers er. Det forklarer dens adfærd, og nu hvor vinteren har ramt tror jeg, at den bliver hængende så længe, den bliver fodret, siger Hans Skov.

Når vejret bliver mildere forventer han dog, at storken smutter mod syd.

Du kan se en video med storken øverst i artiklen - videoen er fra før, det blev opdaget, at storken var fra Polen, og man gik ud fra, at den var fra Sjælland.