Kühnau: Hospitalskapel skal blive i Silkeborg

Socialdemokratiet er modstander af forslag om at rykke del af sygehuskapel fra Silkeborg til Viborg

Ledelsen i Region Midtjylland vil flytte en del af sygehuskapellet i Silkeborg til Viborg, men det forslag møder nu modstand.

Socialdemokratiet i Region Midtjylland har nemlig skiftet holdning, og partiet går nu imod forslaget, der vil nedlægge dele af det lokale sygehuskapel og flytte det cirka 35 kilometer mod nord.

- Vi har på et gruppemøde drøftet sagen, og vi er enige om at gå imod indstillingen fra direktionen. Vi vil have forslaget af bordet, siger Anders Kühnau, der er gruppeformand for Socialdemokratiet i Region Midtjylland og formand i Hospitalsudvalget, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Planer om at lukke hospitalskapel møder stor kritik

Som TV 2 | ØSTJYLLAND i sidste uge kunne fortælle, har der i Silkeborg været protester fra præster, pårørende til afdøde og bedemænd imod regionens planer. 

Hvis forslaget vedtages, vil personer, der dør uventet i for eksempel et trafikuheld, blive kørt til Viborg i stedet for til kapellet i Silkeborg, fordi man mener, at personalet der er bedre uddannet til at håndtere akutte dødsfald.

02:29

Her kan du se mere om planerne om at lukke dele af kapellet i Silkeborg. Videoen er fra den 16. oktober 2016.

Luk video

Men den ekstra transporttid kan ifølge kritikkere af forslaget blive til stor gene for dem, der lige har mistet en af deres kære, da transporten kan komme i vejen for en ordentlig afsked med den afdøde i en i forvejen svær tid.

Men så langt kommer det ikke, hvis det står til Socialdemokratiet, der har 16 pladser ud af 41 i regionsrådet.

- Vi har lyttet til borgerne, og de har været med til at gøre os opmærksomme på, at de er godt tilfredse med den måde, som det fungerer på nu. Vi har jo ikke forsøgt at genere dem, men derimod at give dem et bedre tilbud i Viborg med akutsygeplejersker og så videre. Men det kan ikke opveje ulemperne med ekstra rejsetid og det faktum, at de er glade for det, de har nu i det eksisterende tilbud, siger Anders Kühnau.

Sagen skal behandles til november i Hospitalsudvalget, som er rådgivende for regionsrådet.