Kronprinsen gav kvart mio.: Nu dropper kvinderne svømning

Otte år efter kronprinsens donation til integration i svømmehaller er tilbud lukket. Kvinder dropper svømning

Wissal El-Arid er netværkskoordinator i Brabrand og en af de kvinder, der benytter sig af tilbuddet. Hun mener, at forbuddet mod kønsopdelt svømning gør stor skade. Ifølge hende får det kvinder i Gellerup til at stoppe med at motionere.

Lørdag efter lørdag var Gellerupbadet ved Aarhus fyldt med svømmende kvinder i et tilsyneladende vellykket integrationsprojekt.

Men det er slut nu - otte år efter en stor donation til netop integration fra kronprinseparret.

Da et flertal i Aarhus Byråd i januar afskaffede et tilbud om kvindesvømning, står bassinet nærmest tomt i det før så populære tidsrum.

Læs også Ikke mere kvindesvømning: Vi er skuffede og kede af det

Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) frygter, at det kan få negative følger for både integrationen og sundheden.

- Jeg har meget svært ved at se, hvordan vi på nogen måde hjælper kvinderne eller integrationen med dette tiltag. Jeg er bange for, at byrådsflertallet har lavet et gigantisk selvmål, siger Rabih Azad-Ahmad.

Det skriver rådmanden i en pressemeddelelse.

250.000 fra kronprinseparret

I 2009 donerede kronprins Frederik og kronprinsesse Mary 250.000 kroner fra deres fælles fond til AGF Svømnings arbejde med at integrere især unge svømmepiger i flere svømmehaller i Aarhus - i særdeleshed Gellerupbadet.

Kvinder dropper svømning i Gellerupbadet. Aarhus Kommune afskaffede tilbud om svømning kun for kvinder.

Rådmanden peger på, at byrådet måske med beslutningen har isoleret en gruppe kvinder, som før "kunne mødes på tværs af politik og religion".

Indtil januar havde Gellerupbadet om lørdagen et tilbud til kvinder. I perioden 3. december 2016 til 28. januar i år kom i gennemsnit 109 badende gæster mellem klokken 15 og 18.

Læs også Institut advarer: Svømmeforbud kan være forskels-behandling

Det tal er efter afskaffelsen af kvindesvømning faldet til cirka en tredjedel med 35 gæster. Det gennemsnit er baseret på perioden 4. februar til 22. april.