Kronjylland overtager del af bank

Fjordbank Mors' filial i Aarhus drives videre af Sparekassen Kronjylland 

Sparekassen Kronjylland i Randers overtager en del af den krakkede Fjordbank Mors.

Det drejer sig om bankens filial i Aarhus med 11.000 kunder, som overtages af banken i Randers. Der har været forhandlinger om overtagelsen allerede inden krakket, og det er en kundegruppe, der passer fint ind i Randers-bankens fremtidige udvidelsesplaner.

Dermed har Sparekassen Kronjylland nu mere end 100.000 kunder. Med købet understreger Sparekassen samtidig sit ønske om at blive den store lokale sparekasse i Aarhus, hedder det i en pressemeddelelse fra sparekassen.  

- Der er ingen tvivl om, at Aarhus er et meget vigtigt markedsområde for os, og derfor er vi naturligvis glade for at overtage en velfungerende afdeling med mange gode kunder og 15 dygtige medarbejdere, siger administrerende direktør Klaus Skjødt, Sparekassen Kronjylland.

Styret af skraldespandsselskab
Men resten af de cirka 73.000 kunder i Fjordbank Mors må fremover se deres bank blive styret af statens skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet. Fjordbank Mors har nemlig indgået en aftale om afvikling efter bankpakke III, oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.

Banken åbner igen mandag morgen, og kunder med under 750.000 kroner stående på bankbogen, kan ånde lettet op. De vil nemlig ikke blive berørt og kan hæve penge og hente valuta til ferien, som planlagt. Også særlige indlån som pensionsopsparinger og børneopsparinger bliver fuldt dækket.

Men ikke alle går fri fra krakket. Det lykkedes nemlig ikke at finde en løsning for de cirka 450 kunder, som har mere end 750.000 kroner stående i banken. De vil snarest muligt modtage en samlet kontooversigt.

Aktionærerne prøvede tidligere søndag at købe Fjordbank Mors, men formåede kun at samle 200 millioner kroner, hvilket ikke var nok til at redde banken. Og en opfordring til Spar Nord om at være med i overtagelsen af banken blev heller ikke til noget.  Økonomi- og Erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K), kalder Fjordbank Mors' situation "kedelig". Han er ligeledes ærgerlig over, at det ikke lykkedes at finde en løsning for de kunder med mere end 750.000 kroner i banken.