Kronisk syge udenom lægen

Kronisk syge østjyder skal overvåges derhjemme

Kronisk syge midtjyder vil i fremtiden kunne få kontakt med lægerne uden at skulle på sygehuset.

Det er ambitionen for landets første center for telemedicin, som Region Midtjylland vil oprette. Det fortæller DR Østjylland.

Et politisk flertal bestående af Socialdemokraterne, SF og Radikale vil sætte 25 millioner kroner af næste år til centeret og til flere forsøg med telemedicin.

Det socialdemokratiske regionsrådsmedlem Anders Kühnau siger, at telemedicin især er en fordel for kronisk syge patienter.

- Eksempelvis ved man, at man kan overvåge patienter med rygerlunger inde fra sygehuset, og det er meget lettere at gøre det elektronisk, hvor patienterne er derhjemme i stedet for at gå stuegang.

Sparer ressourcer
Det kan spare lægernes ressourcer, og vi kan bruge lægerne endnu bedre, end vi gør i dag, siger han.

Ambitionen er, at det nye telemedicinske center skal udbrede brugen af telemedicin i hele regionen og på længere sig også ilandet på en systematisk måde.

- I dag gør vi det meget ved knopskydninger rundt omkring, og det er ikke systematisk og i stor skala. Det er tanken med det her center, og på den måde er det meget ambitiøst i forhold til de telemedicinske forsøg, vi har haft hidtil, siger Anders Kühnau.

Slipper for sygehuset
I Aarhus slipper mange sukkersyge-patienter for at tage på sygehuset, fordi en hjemmesygeplejerske kan tage et billede af patienternes sår med mobilen og sende det til sygehuset.

Et af resultaterne er, at Århus Sygehus har landets laveste antal amputationer på sukkersygepatienter.

Kilde: DR Østjylland