Kroejer: Mit kald er ikke at få anerkendelse i en fransk guide

Der er i øjeblikket spænding om, hvem får de berømte Michelinstjerner, men en vil helst være fri

03:39

1 af 2

Onsdag udkommer årets Michelinguide og mens mange østjyske restauranter drømmer om de berømte stjerner, er der anderledes skepsis hos Norsminde Kro.

- Det er klart, at en Michelinstjerne i mit univers sætter så stort et forventningspres på ikke mindst mig selv men også mine ansatte. Derfor er det også, at jeg ikke helt ønsker det, siger kroejer Søren Pedersen.

Søren mener ikke, at det passer ind i måden Norsminde Kro bliver drevet på, at skulle leve op til det niveau som hver aften forventes af en Michelinrestaurant.

- Det er for os ikke ambitionen, at alle skal arbejde hver aften, man skal være menneske, man skal have det godt, man skal kunne fitte ind i vores restaurant, hvor niveauet måske ikke helt skal være på det høje plan, som Michelin vil have, siger Søren Pedersen.

Restaurant vil beholde sin Michelinstjerne

Søren Pedersen blev uddannet kok i 1994, og i mange år var arbejdet den absolutte første prioritet. Han mener nu, at han er et andet sted i karrieren.

- Jeg er et andet sted i min karriere, jeg er et sted hvor jeg er den syvende ejer på en kro, som har været her i over 325 år, det er jeg rigtig glad for. Jeg er et sted, hvor jeg holder barnedåb for familier, jeg holder bryllupper og er sågar også med til at begrave nogen fra samme familie. Det er det jeg synes er mit kald i øjeblikket, at jeg så har prøvet så mange ting i mit liv at jeg kan drive en butik, der har så mange forskellige fingre som vi driver med her, det er kaldet for mig. Mit kald er ikke at få en anerkendelse i en fransk guide, siger Søren Pedersen.