Kritiserer politiet i SMS-sag

Advokat langer ud efter politiet i Aarhus

01:39

1 af 2

Advokat Bjarne Overmark glæder sig over, at statsadvokaten har besluttet at rejse sigtelse i en sag om krænkelse af brevhemmeligheden.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) er som formand for Aarhus Havn sigtet i sagen. Det samme er tidligere havnedirektør Bjarne Mathiesen.

Statsadvokaten går således imod Østjyllands Politi, der tidligere valgte at henlægge sagen om uberettiget læsning af SMS-beskeder.

Kranførernes advokat, Bjarne Overmark, glæder sig over, at statsadvokaten har rejst sigtelse i sagen:

- Jeg håber, at forbryderen bliver straffet, så der bliver statueret et eksempel. Der er ingen arbejdsgiver, som kan bryde ind i ansattes mobiltelefoner og skaffe sig adgang til deres SMS'er ustraffet, siger Bjarne Overmark til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Sigter borgmester i SMS-sag

Kranførernes advokat undrer sig over, at Østjyllands Politi ikke rejste sigtelse i sagen, da den blev behandlet.

- Politimesteren i Aarhus har godkendt det her. Men det er rart at vide, at der oppe hos statsadvokaten er nogle, der kan se forskel på lov og ret og så forbrydelser.

- Det er hjemmebanedommere. Man får selvfølgelig den tanke, at det har betydning, at Jacob Bundsgaard og politimesteren sidder i samme kontaktråd vedrørende Østjyllands Politi, siger Bjarne Overmark.

- Det er dybt krænkende for borgerne at opleve, at myndighedspersoner begår ulovligheder uden at blive retsforfulgt.

Se hele interviewet med kranførernes advokat i videoen øverst i artiklen.