Kritiserer fravalg af debatmøde

Skolelukning: Byrådsmedlem undrer sig

Kasper Fuhr fra Velfærdslisten i Randers Kommune er godt og grundigt rystet i sin grundvold, efter forlispartierne bag den nye skolestruktur i Randers har takket nej til at deltage i et stormøde om skolestrukturen.

Den 7. januar 2015 var der planlagt et offentligt stormøde, hvor interesserede kunne stille spørgsmål til politikerne, ligesom mødet skulle have været sendt på TV 2 | ØSTJYLLAND, men nu bliver det ikke til noget.

Fem partier og lister: Radikale Venstre, SF, Beboerlisten, Konservative og Velfærdslisten vil gerne deltage i mødet, men de tre partier, som står bag forliget om skolelukninger, S, V og DF, ønsker ikke at stille op.

Det får nu Kasper Fuhr, der er byrådsmedlem og socialudvalgsformand for Velfærdslisten i Randers Kommune, op i det røde felt.

- Det her er så langt ude, at man savner ord. Jeg er rystet i min demokratiske grundvold. Flertallets udemokratiske metoder hører hjemme i 1800-tallet og ikke 2014, siger Kasper Fuhr.

Han fortsætter:

- Vi er fem partier og lister, der tager demokratiet og borgerne alvorligt. Og så har vi tre partier, der ikke tøver med at tilsidesætte demokratiet og loven, hvis det er opportunt for dem.

Anders Buhl-Christensen, der er 2. viceborgmester og medlem af byrådet i Randers Kommune for Venstre, begrunder fravalget af mødet:

- Tingene er besluttet og clearet af. Vi vil gerne fortælle om, hvorfor vi vil gøre det på denne måde. Men ikke ved at stille op i hal med 500 mennesker, der ikke synes, at det er en god idé, siger Anders Buhl-Christensen til Randers Amtsavis.

Han mener, at det sender et signal om, at man kan møde op til mødet med forventning om, at man kan være med til at ændre noget, hvilket ikke er tilfældet.

Skoleforliget skal endeligt vedtages i byrådet den 12. januar 2015.