Kritik: Wammen er valgt i Aarhus

Oversergent undrer sig over flytning af Forsvarets Sundhedstjeneste

Foto: Colourbox / TV2OJ

Til august flytter Forsvarets Sundhedstjeneste fra Roskilde til Aarhus. En flytning, som er politisk besluttet, og som nu møder stor modstand internt i Forsvaret.

Oversergent Per Stenberg fortæller i dag i et interview med Politiken, at han ser beslutningen som 'håbløs'. Han mener ikke, at der er hverken faglige eller saglige begrundelser for, hvorfor tjenesten skal flytte til Aarhus.

Se også: Aarhus kan igen blive kaserneby

Flytningen af sundhedstjenesten, som varetager uddannelsen og rekrutteringen af Forsvarets sundhedspersonale, er besluttet som en del af forsvarsforliget i april 2014.

I spidsen for netop det forlig stod forsvarsminister Nicolai Wammen (S), som har en baggrund i Aarhus. Det er denne historik, som oversergent Per Stenberg nu stiller spørgsmålstegn ved:

- I min optik virker det som noget lokalpolitik. Vores forsvarsminister bor i Aarhus og er valgt i Aarhus, og så flytter man flyvestation Skalstrup til Aarhus uden nogen begrundelse, siger Per Stenberg til Politiken.

En stor del af medarbejderne i sundhedstjenesten ønsker ifølge chefen for Forsvarets Sundhedstjeneste, Søren Worm-Petersen, ikke at flytte med til Aarhus.