Kritik hagler ned over festival

Billetter i forsalg solgt på bare tre minutter

Den aarhusianske NorthSide Festival tyvstartede i går festivalen for 2014 og satte 1.000 billetter til salg.

Hvad NorthSide Festival ikke lige havde regnet med, var, at billetterne blev solgt hurtigere, end man næsten ikke kunne nå at sige festivalens navn.

På bare tre minutter var de 1.000 såkaldte first-mover billetter revet væk, og det har vakt utilfredshed blandt festivalgængerne på blandt andet Facebook.

Her skriver flere af Facebook-brugerne blandt andet:

- Selvfølgelig kunne I forudse at 1.000 billetter ville være for lidt! NS reality-tjek: I er ikke så små længere, som I vist tror I er. Er ikke sur over ikke at have fået billet - det er hverken første eller sidste gang det sker for mig, men der er et seriøst skala-issue mellem jeres markedsføring af Firstmover og det faktisk udbud... for slet ikke at tale om jeres kommunikation omkring det. Det er en ommer!

- Sidste år havde i da ca 3000 billetter til de hurtige. eller er det helt forkert husket? Virker lidt underligt, at i hyper First Mover ideen helt vildt i år.

Beklager hurtigt salg

Hos NorthSide Festival kom det lynhurtige billetsalg bag på arrangørerne. De beklager nu, at flere føler sig snydt.

- Vi er kede af, at folk blev kede af det. Men vi er utroligt stolte over, at vi kunne sælge 1.000 billetter på så kort tid uden at have offentliggjort et eneste navn, siger festivalens talsmand John Fogde til JP Aarhus og fortsætter:

- Vi havde sat 1.000 billetter til salg i går, fordi vi sidste år solgte 1.000 billetter i løbet af den første dag, hvor vi havde en uge med earlybird-billetter. I år havde vi kun én dag. Nogle mener, at vi burde have sat 10.000 billetter til salg, fordi vi havde gjort så stort et nummer ud af det. Men det mener vi netop ikke, vi havde gjort. Vi så det som et tilbud til en lukket kreds, som følger os via Facebook, Twitter og nyhedsbrev. Vi havde ikke købt reklamer andre steder.

NorthSide Festival overvejer nu at droppe forsalget af billetter fremover.

Den massive interesse for billetterne skete på trods af, at festivalen endnu ikke har offentliggjort programmet for 2014.