Kritik af spareplan

Sparer på busser med 71 mio. i egenkapital

Det er et "grotesk eksempel på dårlig planlægning", at Aarhus Kommune skærer ned på servicen i køreplanerne for de gule busser samtidigt med, at Aarhus Sporveje har oparbejdet en egenkapital på 71 mio. kroner. Det siger FOA-formand Kirsten Normann Andersen til Århus Stiftstidende.

FOA organiserer 200 af de knap 600 chauffører og her er man ifølge avisen uforstående overfor, at forligspartierne i byrådet forringer den kommende sommerkøreplan med halvanden mio. kroner samtidig med at busselskabet polstrer bankbogen.

Også politikerne har fået øjnene op for det store overskud. De forsøger nu at få ti mio. kroner tilbage fra Aarhus Sporveje og Midttrafik. Ifølge forligsteksten fordi overskuddet "i betydelig grad overstiger, hvad der er nødvendigt for at imødegå uforudsete udgifter," skriver Århus Stiftstidende.

Byrådsmedlem Bünyamin Simsek (V) siger til avisen, at politikerne ikke vil røre den store egenkapital før i 2014, når der er gået to år siden omlægningen. Før mener han ikke, at kommunen kan evaluere omlægningen.