Kritik af politiet i Lock-Hansen-sagen

Kendt advokats kritik af politiet har skabt ny røre om Højbjergmordet. Se interview med forfatter, der bakker op om kritikken.

En kronik i Jyllands-Posten har skabt ny røre om det mere end 40 år gamle mord på den århusianske forstadsfrue Marie Lock-Hansen.

I kronikken retter den kendte århusianske forsvarsadvokat Niels Schou en sjælden skarp kritik mod politiets efterforskning - sjælden fordi Niels Schou stadig er aktiv forsvarsadvokat, skarp fordi han mener at kunne påvise forsømmelser i politiets efterforskning i en mordsag.

Niels Schou deler ikke politiets opfattelse af, at Marie Lock-Hansen levede i et harmonisk ægteskab med sin mand, ingeniør Oscar Lock-Hansen. Den århusianske forsvarsadvokat hælder i stedet til, at Marie Lock-Hansen blev myrdet p.g.a. et opgør omkring økonomien ved en eventuel opløsning af ægteskabet.

Heller ikke forfatter og journalist Jørgen Skovsted er begejstret for politiets efterforskning af mordet. Jørgen Skovsted har igennem flere år beskæftiget sig indgående med sagen og har været med til at udgive en bog om drabet på Hestehavevej i Højbjerg.