Kritik af Jyske Bank

Banken, der har hovedsæde i Silkeborg, får hug for at give dårlig rådgivning om obligationer, som var forbundet med risiko.

Kritikken af Jyske Bank kommer fra Caspar Rose, der er professor i økonomi på Copenhagen Business School. Han mener, at banken har vildledt kunder, der har købt obligationer via investeringsfonden "Hedge Markedsneutrale Obligationer".

Banken har nemlig ikke gjort kunderne opmærskomme på, at obligationerne var forbundet med en klar risiko. Tværtimod står der på forsiden af bankens markedsføringsmateriale "vejen til et mere stabilt afkast".

- Falsk varedeklaration. Man lover noget, og så gør man noget andet. Der er simpelthen ikke overensstemmelse mellem handling og de ord, man skriver. Der er ikke noget galt med at lave en meget risikofyldt hedgeforening, men så skal man også bare fortælle, hvad der er for nogen risici, siger Caspar Rose til DR magasinet Kontant.

Direktør for juridisk område i Jyske Bank, Peter Stig Hansen, mener dog ikke, at der er noget galt med rådgivningen.

- Vi har fået 104 klager på nuværende tidspunkt. Og når man ser på, at det er solgt til 10.000 mennesker, så forekommer det ikke mig at være et så stort tal, der klager, siger han til Kontant.