Kritik af borgmester

Byråd: Hvorfor fik vi ikke besked om sjusk?

02:16

1 af 2

Det undrer den konservative viceborgmester, at byrådet i Norddjurs kommune skulle vente to måneder på besked om, der var begået fejl ved kommunalvalget.

- Det er jo ikke godt. Vi skal selvfølgelig have beskeden, når man ved, der er et problem, siger viceborgmester Benny Hammer (K) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I august klagede Enhedslisten over den forkerte kandidat var blevet valgt ind i byrådet. Men byrådet blev først orienteret om sagen på et møde den 14. oktober. Dagen efter skrev Århus Stiftstidende om sagen.

Se: Borgmester afviser al kritik

- Der er mange spørgsmål her. Håbede man sagen forsvandt eller er vi kun orienteret, fordi pressen har fået nys om sagen?

Benny Hammer vil derfor kræve en forklaring af borgemesteren.

Sagen har sit udspring i kommunalvalget sidste år. Her blev Enhedslistens tilmelding til valget ikke registreret korrekt. Så partiet stillede op på en sideordnet liste i stedet for en prioriteret liste.

Derfor blev Helle Plougmann valgt med flest personlige stemmer, og hun har siddet i byrådet siden valget i stedet for Inky Remy.

Læs også: politisk skandale

Historien tog en drejning i august, da Helle Plougmann forlod Enhedslisten. Derefter klagede Enhedslisten, på trods af partiet hele tiden har kendt til fejlen.

I næste uge skal kommunens valgbestyrelse samles for at diskutere sagen

Se et tv-indslag om kritikken i videoplayeren øverst i artiklen.