Kristinas stedfar: Vi er desperate

Klaus Nielsen, der er stedfar til Kristina, ved ikke, hvad han skal stille op

18-årige Kristina Fernos har fået klar besked fra udlændingenævnet. Du skal forlade landet så hurtigt, som muligt.

Se: Kristina smidt ud af Danmark

- Vi ryster. Vi er fortvivlede og desperate. Vi havde regnet med, at hun på grund af alle de omstændigheder og uroligheder, der er i Ukraine, kunne være her, mens sagen løber. Og behandlingstiden lyder på omkring fem måneder, siger stedfar til Kristina, Klaus Nielsen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Nu står familien med en datter, der opholder sig ulovligt i landet, mens som i øvrigt ikke har noget pas.

- Ifølge den ukrainske lov har man et ungdomspas, der løber indtil man er fyldt 18 år. Herefter får man et voksen-pas. Det kunne vi først ansøge om, da hun blev 18 år den 22. april, og det har vi gjort Udlændingestyrelsen opmærksom på. De har været klar over, at hendes pas er udløbet. Vi har været på den ukrainske ambassade, og de siger, at der er en behandlingstid på syv-otte måneder, før de kan udstede pas, forklarer Klaus Nielsen.

Udlændingekontoret har lukket på Grundlovsdag.

Er du indstillet på at lade Kristina rejse til Ukraine?

- Det er simpelthen så svært et spørgsmål. Uanset hvad vi gør, føles det forkert. Kommer hun ned til Ukraine, hvordan kan hun så komme tilbage igen til sin familie her? Vi er bange for at sende hende afsted, siger Klaus Nielsen.

Ifølge familien har Kristina Fernos intet sted at bo i det uroplagede Ukraine. Hendes mormor bor i landet, men er ifølge familien så svagt stillet, at hun knap kan tage vare på sig selv.