Krisecenter er reddet

Lokal virksomhed donerer penge til driften af lukningstruet krisecenter for mænd

En ung mand var kommet så langt ud, at han overvejede at sætte sig ud i sin bil og begå selvmord. Han kom dog på andre tanker og trykkede i stedet på elevatorknappen ved et krisecenter.

Historien er virkelig og krisecentret var Horsens Krisecenter for Mænd. Et krisecenter, som siden begyndelsen af 2015 har været truet af lukning.

Se også: Krisecenter for mænd er i krise

Den situation er der nu blevet vendt op og ned på efter, at en lokal virksomhedsejer hørte om den unge mands historie og dermed den forskel, at krisecentret gør for mænd.

Direktør Morten Larsen fra Euro-Steel i Hedensted var for nyligt på besøg på krisecentret efter at have hørt, at centret stod til at lukke. Han blev så berørt, at krisecentrets arbejde og udsigten til lukning, at han og hans 16 medarbejdere valgte at donere penge:

- Jeg fældede en tåre. Vi kunne ikke have det på os. Vi holdt et fælles møde med medarbejderne og blev enige om, at det skulle vi. Der er brug for, at vi tager et socialt ansvar for at få samfundet til at fungere, siger Morten Larsen til tv2oj.dk.

Ikke for opmærksomhedens skyld

Sammen med sine medarbejdere har Morten Larsen sikret krisecenterets drift for hele 2015. Hvor mange penge, det drejer sig om, holder han for sig selv, men 'der i hvert fald tale om mere end 100.000 kroner', afslører han.

- Alle (medarbejdere, red.) var med på at give en ekstra skalle for, at det kunne lade sig gøre. Om det så betyder, at de må blive lidt længere nogle dage på arbejdet. Det finder vi ud af.

Gør I ikke bare det her for at få god PR?

- Det interesserer os slet ikke. Det skal være med hjertet. Vi ville egentlig helst være foruden. Vi gør det, fordi det er nogle fantastiske ildsjæle, der arbejder på krisecentret, siger Morten Larsen og tilføjer:

- Vi mænd nogle gange, at vi er Tarzan og kan klare det hele, men det kan vi ikke.

Virksomheden håber nu, at donationen kan være med til at sætte fokus på Horsens Krisecenter for Mænd og i sidste ende sikre centrets overlevelse.

Horsens Krisecenter for Mænd fik i foråret problemer på grund af en manglende bevilling fra Socialministeriet og havde dengang udsigt til at fyre personalet. Det er den situation, der nu er blevet rettet op på.