Kriminaliteten falder i Århus-ghetto

Kriminaliteten falder markant i Århus-ghettoen, Gellerupparken. Det viser nye tal fra Østjyllands Politi.

37 indbrud i privat-boliger har der været i Gellerup-området i årets første ni måneder. Det er en tredjedel af, hvad det var i samme periode for to år siden.

Antallet af anmeldte røverier er faldet til en fjerdedel på to år, og der er langt færre tilfælde af hærværk og brande, viser politiets opgørelse.

- Vi har sendt flere politifolk derud efter politireformen. Og vi udbygger konstant samarbejdet med kommunen, beboerne og klubberne, forklarer politidirektør Jørgen Ilum fra Østjyllands Politi til P4 Østjylland.

Volden i Gellerup og tyverier generelt er dog ikke faldet nævneværdigt, og der sker flere tyverier fra biler end for to år siden.

Trods flere eksempler på at overfalds- og røveriofre i Gellerup er blevet truet til at droppe anmeldelser, mener Jørgen Illum, at opgørelsen viser en reel tendens.

- Naturligvis er der mørke-tal i Gellerup som andre steder. Det er jo ikke al kriminalitet, der bliver anmeldt. Men jeg synes alligevel, at de her tal er udtryk for en reel udvikling på området, siger politidirektøren.

Kilde: P4 Østjylland