KRIM anmelder politi

KRIM vil anmelde politiet og statsadvokaturen for forsøg på at krænke århusiansk advokats menneskerettigheder.

KRIM vil anmelde Nordjyllands Politi og statsadvokaturen for forsøg på at krænke menneskerettighederne og for forfølgelse af forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen fra Århus.

Det oplyser TV 2 NORD.

Det sker efter gårsdagens retssag mod Juul Eriksen, hvor han blev frifundet for at have
givet sin klient skriftlige oplysninger i sagen om drabet på William Lennon i Jomfru Ane Gade i Aalborg i 2007. Politi og anklagemyndigheden mente, at advokaten kun havde ret til at give sin klient et mundtligt referat af de mange akter i sagen.

- Med tiltalen mod Michael Juul Eriksen kunne man få det indtryk, at Nordjyllands Politi og statsadvokaturen ønskede at skræmme forsvareren. KRIM finder, at det er absolut væsentligt, at advokater ikke intimideres af politiet, således at samfundet risikerer, at der udvikler sig en advokatstand, der ikke vover at varetage en af advokaternes kærneopgaver - at agere kritisk i
forhold til myndighederne - herunder politiet, siger formanden for den kriminalpolitiske forening KRIM, Claus Bonnez, til TV 2 NORD.

Tidligere angreb fra Nordjyllands politi mod samme advokat har fået KRIM til at overveje, om der er tale om egentlig forfølgelse af advokaten, der i medierne flere gange har udtalt sig kritisk om politiet. KRIM henviser til en dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol fra 2008, hvor Polen blev dømt for ikke i tilstrækkelig grad at have givet en tiltalt muligheder for at tage notater fra politiets akter og for at få kopi af "relevante" akter.Anmeldelsen er sket på
landsformand og advokat Claus Bonnez' eget initiativ og uden kontakt til Michael Juul Eriksen.