Kreative sygeplejersker skaber glæde med alternativt juletræ

Sygeplejesker på Regionshospitalet Horsens har lavet deres eget alternative juletræ for at skabe julestemning

Et par kreative sygeplejersker på Regionshospitalet Horsens har skabt julestemning og glæde med deres noget alternative juletræ.

De syntes, at der manglede julestemning på deres afdeling, lungemedicinsk afdeling P7, og derfor tog de sagen i egen hånd, da der ikke var penge til at købe et rigtigt juletræ.

Læs også Anne Mette holder jul for ensomme: Man skal ikke sidde alene

- Patienter, der er indlagt her, går glip af julehyggen, der betyder meget for mange mennesker, så det ville vi gerne lave om på, siger sygeplejerskerne Lima Darvis og Marie Brinch, da TV2 ØSTJYLLAND fangede dem til en kommentar over telefonen, efter de havde fået fri fra arbejde søndag eftermiddag.

Det alternative juletræ, der består af oppustede latexhandsker, blev lavet på en stille nattevagt natten til fredag, hvor de - når tiden var til det - pustede de mange handsker op.

Her ses det alternative juletræ på Regionshospitalet Horsens

Køber julepynt for pantpenge

Ideen til træet fik de fra en kollega, der havde set noget lignende på en side på Facebook.

- Vi syntes, at det kunne være sjovt at lave sådan et juletræ. Det står i opholdsstuen, hvor patienterne spiser, så nu er der lidt mere at snakke om, og de er glade for det og synes, at det er sjovt og roser os for at være kreative, siger Lima Darvis, 

På deres afdeling på hospitalet i Horsens er der som sådan ikke sat penge af til at pynte op til jul. Derfor består den julepynt, der trods alt er der, af ting, som personalet har købt for pantpenge fra de flasker, som patienterne efterlader.

Sygeplejerskerne Lima Darvis og Marie Brinch med deres juletræ, der består af oppustede engangshandsker.

Billedet af det alternative juletræ er delt flere steder på Facebook, hvor det får mange likes, mens mange også kommenterer og deler det.

Lima Darvis så gerne, at man på afdelingen på Regionshospitalet Horsens investerede en lille smule penge til lidt julepynt, som man så kunne genbruge år efter år.

- Det er trods alt syge mennesker, der er indlagt her, og de fortjener også lidt julehygge, siger hun.

01:07

VIDEO: Se tusindvis af julelys blive tændt i Randers

Luk video