Krav skal skærpes

S-ordfører retter skarp kritik af medicinalfirma

01:07 Luk video

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, retter nu en skarp kritik mod det franske firma Sanofi.

Det sker, efter at det er kommet frem, at fejlmedicenering på Aarhus Universitetshospital kan have kostet tre kræftpatienter livet.

Fejlen er opstået, fordi virksomheden bag medicinen, Sanofi, har ændret dosis i flaskerne med medicin for at gøre plads til spild. Det fremgår af et ændret produktresumé for medicinen, som blev overset, da medicinen blev blandet.

Se: - Det er beklageligt!

Nu vil Flemming Møller Mortensen have skærpet kravene overfor medicinalfirmaerne.

- Jeg synes, at de medicinalfirmaer, der leverer medicin til det danske marked, de skal også være deres ansvar bevidst, og sker der ændringer om et medicinsk produkt, så skal det være deres ansvar at sørge for, ikke bare at lægge en ny seddel i pakningen. Det personale der håndtere medicinen skal også informeres, siger Flemming Møller Mortensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Socialdemokraternes sundhedsordfører ønsker også, at Sundhedsstyrelsen fremover i højere grad skal forbedre kontakten med de øvrige europæiske lande, så lignede fejl ikke sker igen.

Se et længere interview med Flemming Møller Mortensen i videoen øverst på siden.